(Problem solved) The design not working

If you think you have found an error, please report it here
Post Reply
aardbewoner
Posts: 16
Joined: Fri Feb 17, 2006 10:55 am

(Problem solved) The design not working

Post by aardbewoner » Mon Oct 02, 2006 5:55 pm

After instaling you get the option top try for 60 day,s the pro, I dit.

But the design future is not working! only the free mode stay selecteble so only a few choiceses are there.

So testing is imposible that way, and i try it ONLY fore that options. So will I buy it ?I doubt it ,as its not working for me,I cant arange the lay out as I want it.
Orwell heeft gelijk

User avatar
Dirk Schwenke
NB-Team
Posts: 152
Joined: Thu Dec 29, 2005 11:31 pm
Location: Hamburg
Contact:

Post by Dirk Schwenke » Tue Oct 03, 2006 5:28 pm

Hi Aardbewoner,
are you sure you choose the 60 day option correctly? I seams to me you have choosen the "Freeware" version, because the few choices of design are clear signs that the Freeware is rtunning. To choose the "Pro" for testing, please go to the Configurations (key F10), there to the Register tab and select the Trial by clicking on the "Test" button.

Thank you,
Dirk

aardbewoner
Posts: 16
Joined: Fri Feb 17, 2006 10:55 am

Post by aardbewoner » Tue Oct 03, 2006 9:46 pm

I installed the Free rc1 version, then a popup sayed you can try the pro for 60 days so i sayd yes and the programe came back with YOUR 60 DAY ARE STARTING .(some like that) So it gives the impression that you are in pro mode!

Will try your advise and see if its helps.If it does. Then that means the temperory upgrade is not working.

Greetings jan

UPDATE
It dit f10 and clicked on profesional edition i got to the website.

I click register it say you still have 58 days remaining.

NO trail button there.

GRTZ jan
Orwell heeft gelijk

aardbewoner
Posts: 16
Joined: Fri Feb 17, 2006 10:55 am

Post by aardbewoner » Tue Oct 03, 2006 10:22 pm

UPDATE 2 the freeform mode works! So i presume its the pro test mode.

But the design mode gives only the standard choices.So something is wrong

Also i miss the tabbar its just nowhere.

using 2k amd 1.4 fresh install on a new drive.

Try the rest latter

Grtz. jan
Orwell heeft gelijk

User avatar
Dirk Schwenke
NB-Team
Posts: 152
Joined: Thu Dec 29, 2005 11:31 pm
Location: Hamburg
Contact:

Post by Dirk Schwenke » Wed Oct 04, 2006 1:06 pm

Hi,
if F5 works (opens the Freeform Mode), also the "Pro" choices should be all available, looking this way:
Image

This menu appears if you right click on a page button and select "Page Design".


The tabbar can be openend / closed with the key F2 or with the small vertical button next to the Notesbrowser logo in the top right corner.

Win2k will work well, but I think you have installed Notesbrowser 1.7 rc1 and not the very old 1.4 version. You can see which version you are running if you left click on the Notesbrowser logo in the top right corner.

Please report back if everything is working! (or if there are still problems).

Thank you, Dirk

aardbewoner
Posts: 16
Joined: Fri Feb 17, 2006 10:55 am

Post by aardbewoner » Wed Oct 04, 2006 1:47 pm

Yes i was not clear i dit install 1.7 rc1 and a fresh install off 1.4 on a other harddrive but turns out to be 1.6 to keep using it,instaled that because i was thinking that you could make your own layout see questions about notes browser.
And so far it still does not work for me.What the reason is ,hope to find out.


If i press f5 i come to the freeform mode where you can move and resize that page under are the six slide pages.

Right clicking on the page button gives only design (not page design) the standard layout is there not the pro.

f2 let the titlebar go/come back , the tabbar is the old pages bar got confused by the tap1 tap2 .

More ideas to try ?
Grtz. jan

PS. the official release will work with win98 ?
Orwell heeft gelijk

User avatar
Dirk Schwenke
NB-Team
Posts: 152
Joined: Thu Dec 29, 2005 11:31 pm
Location: Hamburg
Contact:

Post by Dirk Schwenke » Wed Oct 04, 2006 8:50 pm

Hi Jan,
to solve this problem, first make sure which version you are running.

If you click on the Logo and it is 1.7 rc1, this is good.

Then click on the page. The menu has to look this:
Image

If it does not look like this (Freeform Design is missing!) but you still can press F5 and get into the Freeform Design menu, then you may have found a bug in Notesbrowser 1.7 rc1 and I have to look at it closer. How is the menu looking when you click on "Page Design"? Is it looking like this:
Image

What do you mean with " the tabbar is the old pages bar got confused by the tap1 tap2"?

Thank you for your help to improve Notesbrowser!

Dirk
Last edited by Dirk Schwenke on Thu Oct 05, 2006 9:59 pm, edited 1 time in total.

aardbewoner
Posts: 16
Joined: Fri Feb 17, 2006 10:55 am

Post by aardbewoner » Thu Oct 05, 2006 1:57 pm

Yes this is done with 1.7 rc1
To my freeform mode is working i can modify the layout
I have made screen shots of the f5 and the right click in colum.
As i could not see any picture in your post of 4-10 to compare.
I will e mail the shots if you mail a email

Wat i mean was the picture on the website gave me the idea that is was a extension in the top bar !

Greetings jan
Orwell heeft gelijk

User avatar
Dirk Schwenke
NB-Team
Posts: 152
Joined: Thu Dec 29, 2005 11:31 pm
Location: Hamburg
Contact:

Post by Dirk Schwenke » Thu Oct 05, 2006 4:38 pm

Ahh, so you mean a right click on the column? Here is a screenshot how the menu shall look:
Image

You can open the Freeform mode with this button:
Image

But it is a good idea to place buttons in the menu! I will add this to our feature list!

Dirk

User avatar
Dirk Schwenke
NB-Team
Posts: 152
Joined: Thu Dec 29, 2005 11:31 pm
Location: Hamburg
Contact:

Post by Dirk Schwenke » Thu Oct 05, 2006 9:53 pm

Hi Jan,
I think the misunderstanding is what "More choices in Notesbrowser Professional" means. Here an explanation:

In Notesbrowser Freeware, you can choose between six Page Designs:
Image

And also for Category Design (where you change the Design of a whole Category) there are in Notesbrowser Freeware only two choices:
Image

But in Notesbrowser Professional, you have 24 Choices for Page Design:
Image

And also in Notesbrowser Professional you have 11 Choices for Category Design:
Image

I hope this make it clear what the difference is.
Another big difference that has nothing to do with these choices is that in Notesbrowser Professional you can also use the Freeform mode to arrange the fields completely free.

Bye, Dirk

aardbewoner
Posts: 16
Joined: Fri Feb 17, 2006 10:55 am

Post by aardbewoner » Thu Oct 05, 2006 10:09 pm

Thank you dirk,

Maybe a bit more explaining helps for the users as the missing layouts are available right clicking on the tabbar.
Not in design, indeed right clicking on a tabbar gives the other layout choices.

Only thing left is a layout copy.

Great service so yep i buy .
Orwell heeft gelijk

User avatar
Dirk Schwenke
NB-Team
Posts: 152
Joined: Thu Dec 29, 2005 11:31 pm
Location: Hamburg
Contact:

Post by Dirk Schwenke » Thu Oct 05, 2006 10:12 pm

Thank you!
I will add the Layout copy to our "Feature Wish list". but it is not easy done because it is not clear how the copying (and pasting) can be done easiest.

Dirk

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest